Preskoči na sadržaj

Aktivnosti RCK

Dubrovnik EXPO 23


Dubrovnik EXPO 23

Dubrovnik EXPO je središnji događaj, koji na vrhunskoj razini promovira obrazovanje uz povezivanje  gospodarstvenika, visokoobrazovnih institucija, mladih kao i ostalih zainteresirane dionike sa svrhom ostvarivanja međusobne suradnje, te uspostavljanje  novih poslovnih odnosa i projekata.

Maturanti i maturantice 4.a, 4.b., 4.c i 3.d  razreda Poljoprivredno-prehrambene škole  i predstavnici RCK Panonika Požega u razdoblju od 25. do 28. listopada 2023. godine uz besplatno osiguran smještaj, hranu i prijevoz, tijekom posjeta imali su priliku upoznati se sa mogućnostima daljnjeg karijernog usmjeravanja, uz priliku posjeta EXPO izlagačke zone s 20+ visokoobrazovnih institucija s naznakom na pregled opcija za daljnje školovanje, uz mogućnost karijernog usmjeravanja. Tijekom boravka prilikom posjeta RCK korneru  predstavnici RCK Panonika i maturanti završnih razreda Poljoprivredno-prehrambene škole Požega uz pratnju profesora upoznati su s mogućnosti strukovnog obrazovanja uz primjere dobre prakse regionalnog centra izvrsnosti.

Uz brojne navedene aktivnosti te posjete panela učenicima je osiguran besplatan posjet Dubrovačkim zidinama i muzejima. Neki od brojnih panela koje su učenici posjetili:  „Usklađenost obrazovanja i potreba na tržištu rada“, „(Samo)održivost regionalnog centra kompetentnosti“,  „Predstavljanje Vinarije Kutjevo d.d.“, „Ekologija-business model“, „Umjetna inteligencija - prednosti i izazovi“ te „Financijska pismenost“.

Na Dubrovnik EXPO 23  ostvaren je dolazak za više od 3 500 maturanata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Na događaju je sudjelovalo više od 60 srednjih škola, 22 obrazovne institucije, 20 regionalnih centara kompetentnosti, više od 30 tvrtki te predstavnici ureda EPU u HR, predstavništva EK u HR, AMPEU, Ured za udruge i brojni drugi.

Tijekom putovanja u sklopu provedbe projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika“ UP.03.3.1.04.0009 maturanti Poljoprivredno-prehrambene škole stekli su nova iskustva, razmijenili znanja i poznanstva, uz dobivanje detaljnih informacija o željenim fakultetima.


Galerija